Acteur Mikhail Kokshenov overleden

De Russische volkskunstenaar Mikhail Kokshenov is overleden. Dat maakte de dichterE Lyubov Voropaeva op haar Facebookpagina bekend.

“Misha Kokshenov is overleden. Heldere herinnering!” schreef ze.

Volgens RBC, verwijzend naar de vrouw van de acteur, overleed Mikhail Kokshenov eind juni in het ziekenhuis. De kunstenaar was de laatste keer in een revalidatiecentrum. Ook is bekend dat Kokshenov in oktober 2017 een beroerte heeft gehad.

Kokshenovs filmografie (de eerste acteur in 1957) heeft meer dan 100 films. In de regel speelde hij in secundaire rollen. Zijn personages zijn domme schuren (bijvoorbeeld in de film “Can’t be!”) en dorp simpletons. In de film “Eugene, Genya en Katyusha” speelde hij een hebzuchtige soldaat zahar, in de film “Shirley-myrley” – Een Afro-Amerikaan, in de komedie “Op Deribasovskaja goed weer, of op Brighton Beach weer regent” – maffia Kravchuk.

Sinds het begin van de jaren 1990, Mikhail Kokshenov is een regisseur, schieten meer dan tien “commerciële” komedies, waarvan de meest bekende waren “Russian Business” en “Russian Miracle”. Kokshenov’s oorspronkelijke creatieve carrière als regisseur is een close-up van het proces van het kauwen van voedsel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *