Drie in de bar, de hond niet meegerekend. Controleren hoe de Tyumen cateraars (niet) klaar staan voor gasten met huisdieren

Een meisje met een kleine pluizige hond loopt een café binnen. Een hond genaamd Roy in een rode bandana stapt niet weg van zijn minnares. Hij voert onmiddellijk alle commando’s uit, en als Julia een traktatie krijgt, blijft hij stilzitten. Samen met Roy streeft Julia ernaar om zoveel mogelijk tijd door te brengen, maar dat blijkt niet altijd.

“Als we de stad in gaan en ergens willen eten, moet je verschillende plekken bellen en aangeven of ze de hond laten gaan. Er zijn maar weinig plaatsen waar ze ons willen ontvangen in Tyumen. Geef op de telefoon aan hoe groot de hond is. Met kleine u naar de meeste inrichtingen, en met een grote hond hebben we niet zo’n geluk – overstuur de eigenaar van de hond.

Vaker hoort Julia van de beheerders van cafés en bars dat bezoekers de hond binnenshuis zullen afkeuren.

“Beheerders geven verschillende redenen: ze zeggen bijvoorbeeld dat een van de bezoekers allergisch kan zijn. Dat ze niet zeker weten wat het gedrag van de hond is. Maar als de hond er altijd is, zal ik hem volgen, legt Tyumenka uit.

“Verhuur honden in cafés is een risico voor eigenaren”

Olga Mikhailova, voorzitter van de Horecavereniging van de regio Tyumen, geeft toe dat ze de nieuwe trend van uitgaan naar de stad met huisdieren leuk vindt. Maar haar mening kan in strijd zijn met de mening van de eigenaren, die altijd geconfronteerd met een keuze, waardoor of verbieden van een bezoeker om naar openbare plaatsen met honden.

Video: Semyon Gromov

“Ik behandel het idee om honden in cafés perfect te nemen, omdat ik van ze hou. Maar het is moeilijk voor mij om te zeggen hoe de dingen zijn in Tyumen, heb ik niet controleren dit onderwerp. Ik weet dat ze ergens met honden mogen zijn. Bijvoorbeeld, in het park-hotel “Summer-Summer” – ik zelf zag honden er. Voor zover ik weet, is er een limiet”, herinnert Olga Mikhailova zich.

Maar in elk bedrijf, volgens Olga, is het noodzakelijk om rekening te houden met alle opties voor de ontwikkeling van evenementen. Bijvoorbeeld, wat te doen als niet alle gasten willen huisdieren van andere mensen in de buurt te zien.

“Ik denk dat als de eigenaar verantwoordelijk is voor zijn hond en gaat met het naar een openbare plaats, dan is het opgevoed in zijn land. De ander neemt haar waarschijnlijk niet mee naar een café, zegt de voorzitter van de regionale Horecabond. “Maar we weten niet hoe andere gasten van de etablissementen hierop zullen reageren. En dus kan het voor de eigenaren altijd een zeker risico worden. Na het ontvangen van een gast die houdt van dieren, kan hij klanten verliezen die niet loyaal zijn aan hen.

Waarom naar een café met honden?

De fotograaf geeft toe dat ze gewoon spijt van het verlaten van haar huisdier alleen. Hij houdt van haar te veel en krijgt erg boos wanneer het meisje het appartement verlaat voor een lange tijd. Daarnaast is wandelen door de stad en verschijnen in openbare plaatsen ook een opleidings- en onderwijselement voor een viervoeter die vroeger dakloos was.

“We proberen de stad in te gaan, zodat Roy gewend raakt aan mensen, positief reageert, maar dat paste wederom niet. De meeste mensen behandelen ons met vrees, ze zijn meer op hun hoede. Er waren momenten dat degenen die ons kwamen ontmoeten, naar de andere kant van de straat staken, om ons niet te ontmoeten, herinnert de fotograaf zich.

Als je Roy niet meeneemt naar de stad, komt hij alleen overdag en ’s avonds op straat. Julia wil dat de plekken waar zij en een viervoeter worden toegelaten, zoveel mogelijk worden.

“Ik ben het meest geïnteresseerd in het verhuizen met hem, maar onze stad is niet geschikt voor honden. Ik probeer plekken te vinden waar we binnen mogen. Ik laat geen Roy op straat achter, want we hebben hier geen plaats voor, de eigenaar van de hond is overstuur.

Zijn alle honden klaar om op openbare plaatsen te zijn?

Samen met Julia en Roy proberen te gaan naar een aantal populaire plaatsen. In een van hen zien we een sticker die honden mogen invoeren. Bij de deur staat zelfs een kom drinkwater voor het huisdier. Roy vangt een glimp van haar, maar passeert. De hond maakt niet de hele tijd geluid. Er is een redelijke vraag, hoe kun je niet laten deze charmante hond in de instelling?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *