Galina Volchek, regisseur en kunstenaar van “Modernist” overleden in Moskou

Galina Volchek, de regisseur, actrice en kunstenaar van de “Modernistische” theater, stierf in Moskou. Aan het begin van de week werd ze opgenomen in het ziekenhuis vanwege hartproblemen, later werd bekend dat de kunstenaar in coma raakte. Enkele dagen zat Volchek aan de beademing. Ze kon niet gered worden.

De dood van Galina Volchek wordt bevestigd door de persdienst van het theater. De datum van het afscheid en de plaats van de begrafenis worden op een later tijdstip bepaald.

Volchek is een Sovjet-en Russische actrice van theater en cinema, theatrale regisseur. Sinds 1972 was ze de hoofddirecteur van “Modernist” en sinds 1989 werd ze artistiek directeur van het theater. In haar carrière speelde ze in de films “Autumn Marathon”, “Beware of the Car”, “King Lear”, regisseren werken in de films-prestaties “Ordinary History”, “Three Comrades”, “The Cherry Orchard”, “Difficult People” en anderen. Ze kreeg de Orders of the Hero of Labor en “For Merit to the Fatherland”, de titel van People’s Artist of the USSR, de winnaar van de Staatsprijs van de Ussr en de President’s Award.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *