Javier, aanbiddende sneeuw: het verhaal van een Spanjaard die naar Tyumen kwam voor de liefde, maar nog steeds een

Spanjaard Javier Ramirez in Madrid ontmoette een meisje uit Tyumen. Er was sympathie onder de jongeren, en uiteindelijk Javier verhuisde naar Tyumen. Het romantische verhaal was van korte duur. Het stel ging uit elkaar, de Spanjaard bleef met rust, maar besloot niet terug te keren naar huis. Waarom?

Van paradijselijk eiland tot Siberische sneeuw

Javier Ramirez groeide op op de Canarische Eilanden. Zijn familie woont in Las Palmas de Gran Canaria. De familietuin ramirez verbouwt sinaasappels, avocado’s en bananen. Het is bijna altijd zonnig en warm, maar Javier houdt niet van de hitte.

“Het is warm en zonnig op de Canarische Eilanden, maar ik heb liever de kou. Voor mij is 20 graden te veel. Als -40 makkelijker is, trek je meer kleren aan en dat is het. En als het 40 is, is het moeilijk om te ontsnappen. Ook ik hou van sneeuw! Ik heb eerder sneeuw gezien, maar het brandt al het hele seizoen – alleen in Tyumen hebben we geen sneeuw op de Canarische Eilanden”, zegt Javier Ramirez.

Op 25-jarige leeftijd verliet Javier de Canarische Eilanden. Op een klein eiland verveelde hij zich.

“Het is een prachtige plek, gewoon paradijs, maar waarschijnlijk voor gepensioneerden, voor degenen die willen leven in vrede. Ik ging studeren in Madrid, en daar ontmoette ik een meisje uit Tyumen. We praatten, ik ging naar Rusland, en toen besloot ik dat ik zou verhuizen. Zelfs als we het niet halen, zal het een goede levenservaring zijn. In het algemeen liet hij alles achter en verhuisde naar Tyumen, vervolgt Javier.

Helaas lukte het niet, de jongeren gingen uit elkaar, maar tegen die tijd vond de Spanjaard het zo leuk in Rusland dat hij besloot te blijven. Hij kreeg een werkvisum voor drie jaar, kreeg een baan bij een reisorganisatie en huurde een appartement in het Huis van Defensie in Tyumen.

Tumen is de kern van alles

Na het afscheid van zijn vriendin, Javier geconfronteerd met een keuze: als je verder blijft in Rusland, misschien verhuizen van Tyumen naar Moskou of St. Petersburg? In Moskou is het handiger voor een buitenlander, waar veel mensen Engels spreken. En St. Petersburg is de meest Europese stad in Rusland, naast de grens is dicht. Maar Tyumen heeft een aantal voordelen.

“Misschien is het een kleine stad voor jou. Maar voor mij is Tyumen nog steeds een grote stad. En het is perfect verbonden met andere regio’s. Het is gemakkelijk om te vliegen naar hetzelfde Moskou of St. Petersburg. Niet ver van Jekaterinenburg, van waaruit er ook veel vluchten zijn. U naar Novosibirsk, en er al heel Azië opent en vluchten min of meer goedkoop. De tumen is prachtig gelegen in het midden van het land, u gemakkelijk naar Europa en Azië. Ik ben in het midden van alles en ik kan kiezen waar te gaan, – verklaart zijn keuze tyumen Javier.

Wonen in Tyumen, heeft hij al een bezoek gebracht aan verschillende steden en plannen om zijn reizen voort te zetten.

“Van jongs af aan droomde ik ervan om te reizen, om de wereld te leren kennen. Rusland is het grootste land ter wereld. Ik ben van plan om hier te verblijven voor een paar jaar. Ik werk in een reisorganisatie, help klanten problemen op te lossen, werk op afstand vanuit huis, klanten van over de hele wereld. In Spanje met zo’n baan zou ik weinig verdienen, want een leven zou niet genoeg zijn. En dan stel ik het uit. Ik kan reizen en laat een heleboel andere dingen. Dus ik voel me hier veel comfortabeler”, aldus de Spanjaard.

In Tyumen ging Javier graag naar warmwaterbronnen, vooral in de winter. Hij houdt van de promenade, het is mooi in de zomer, maar er zijn veel muggen. In het algemeen, Tyumen, volgens de Spanjaard, mist groene gebieden en parken.

Goede mensen en heerlijke taarten

De wereld is nu mondiaal, dus Javier heeft geen speciale problemen in een vreemd land. Hij is jong en gaat nog niet naar ziekenhuizen, hij heeft nog geen politieagenten van Tyumen ontmoet. Supermarkten hebben veel verschillende producten. Het enige wat ontbreekt is kaas.

Ik mis Spaanse kaas. Niet dat ik niet van Russische kaas hou, maar het is duur en vooral koemelk. En op de Canarische Eilanden een groot aantal verschillende kazen. Niet alleen uit koemelk, maar ook van schapen- en geitenmelk. Er zijn geen problemen met groenten en fruit in Tyumen. Ik weet gewoon hoe ik fruit moet kiezen, we kweken ze zelf op de Canarische Eilanden. In de winter, hoewel, het is allemaal duur, dus heb ik besloten om iets thuis te laten groeien. Er groeit een mangoboom. Tomaten. Verschillende greens: dille, basilicum. Peper. Ze hadden niet genoeg licht, maar ik kocht een speciale lamp. Elektriciteit is hier niet erg duur, dus ik kan het me veroorloven”, zegt Lifehaka Javier.

Van het Russische eten houdt de Spanjaard vooral van taarten met kool en borsjt. En het minst van alles – komkommers. In Rusland eten ze veel komkommers, ze worden in bijna alle salades gedaan, dus Javier moet er aan wennen. Ik moest wennen aan een aantal kenmerken van mensen die in Rusland wonen.

“Je hebt mensen op straat die er koud en gereserveerd uitzien, in tegenstelling tot in Spanje. Maar als je ze leert kennen en goed begint te communiceren, besef je dat ze over het algemeen de beste mensen ter wereld zijn. Behalve mijn buren. Ze zijn nogal luidruchtig, en ik heb niet genoeg Russisch om hen te vragen om de muziek rustiger ’s nachts, – klaagt de Spanjaard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *