Legendarische Hollywood-acteur Kirk Douglas overleden op 103

De legende van de “gouden eeuw” van Hollywood, de beroemde Amerikaanse acteur Kirk Douglas overleed op de leeftijd van 103. Zijn vertrek werd aangekondigd door de familie van Kirk Douglas.

“Aan de wereld, was hij een legende, een acteur van de gouden eeuw van bioskoop, een humanist de van wie verplichting aan rechtvaardigheid en de oorzaak hij in geloofde plaatste de norm waaraan wij allen zouden moeten streven,” de familie zei in een verklaring.

Kirk Douglas is een Oscar winnaar, Golden Globe, Golden Bear, Emmy, Cesar en Screen Actors Guild Awards. Douglas heeft ook zijn eigen ster op de Walk of Fame. Hij begon met acteren in films op de leeftijd van 30, de volledige filmografie van de acteur heeft 90 films. Een van Douglas’s belangrijkste werken is de titelrol in de film Spartacus uit 1960. Hij is ook verschenen in bekende films als Ace in the Sleeve, The Oscars, Cactus Jack, Dr. Jekyll en Mr. Hyde, Fury, Cool Guys, en Xena is de koningin van de krijgers. Het laatste werk van zijn carrière was de belangrijkste rol in de film “Illusion” (2004), op het moment van filmen van de acteur was 87 jaar oud.

In 1996 kreeg Kirk Douglas een beroerte, waaruit hij niet herstelde. Na zijn ziekte kon hij niet filmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *