“Voor zijn huismussen vechten!”: timmerman opa Misha bouwde vogelhuisjes, vergelijkbaar met paleizen

Neem een pauze van het nieuws over het coronavirus en kijk naar het mooie: in de Samara regio, het dorp Maryivka, woonde opa Misha, die niet alleen vogelhuisjes, maar echte kunstwerken. Onze collega’s – het portaal 63.RU – bezochten het dorp, spraken met familieleden van de vakman en maakten natuurlijk veel coole foto’s van houten paleizen voor vogels. Kijk er eens naar!

De maker van unieke vogelhuisjes weet alles. Echter, de vogelhuisjes zelf zijn weinig van hen bewaard gebleven in hun oorspronkelijke vorm. Inwoners van Maryivka zijn blij om de erfenis van Mikhail Shushkin laten zien en liefdevol herinneren hem.

“Ik werkte voor hem bij een veebrigade in het dorp. Ik herinner me hem gezellig, gastvrij. Hij had een kelder waar hij zijn timmerwerk deed. Dergelijke schoonheid gemaakt – herinnert buurman Valentina.

Vogelhuisjes herhalen precies traditionele landelijke huizen met hun authentieke elementen van architectuur. Voor dergelijke appartementen, de lokale bevolking vertellen, de vogels zelfs vechten!

“De mussen zitten daar, ze passen niet, ze vechten en ze breken. Spreeuwen komen ook, de huizen zijn niet leeg, zegt een inwoner van het dorp Tatiana.

Dit huis staat op het dak van Michail Shushkin’s schoonzoon Galina Antonyuk, maar hij heeft zijn oorspronkelijke uiterlijk al verloren:

“De mussen zijn stout, het terras bij het vogelhuisje is eraf gevallen en er is niemand om het te repareren.

Wetgever van vogelmode

Galina bladert door een oud familiealbum met schroom. Misha’s grootvader, zoals hij in het dorp heette, was de stiefvader van haar man. Galina’s overleden echtgenoot’s moeder trouwde mikhail en verhuisde naar Maryivka van de Krim met haar kind in 1953.

De grootvader maakte paleizen voor vogels met liefde en warmte, zorgvuldig slijpen en schilderen elk detail. Eerst maakte hij een vogelhuisje voor zichzelf. De dorpelingen vonden zo’n “bijlage” aan het huis, en vogelhuisjes uitgestrekte over het dorp.

De meeste van de overlevende vogelhuisjes zijn te vinden op Lenin Street, waar de timmerman woonde.

Na Michael’s dood, zijn huis werd verkocht, en na een tijdje had hij de nieuwe eigenaren en volledig afgebrand. Nu is er een ander gebouw op zijn plaats gebouwd.

Buren herinneren zich een unieke weathervane (een weathervane – een product, een weerapparaat om de richting (soms snelheid) van de wind of een decoratief accessoire te meten. Het gebruikte om zijn werf te verfraaien, maar nu kan het slechts in één foto worden gezien, die zorgvuldig door zijn geboorteland Galina wordt gehouden.

“Trick” voor vogels

Een van de vogelhuisjes staat op het huis van de leraar van de lokale school Galina Polutina.

“Mijn grootvader Michael en ik gaven het aan mij in een housewarming house. Mijn vader werkte met hem. De volgende keer dat ik het in orde wil stellen, verf het.

Er zijn drie kamers in het vogelhuisje. Aan de zijkanten en in de deur zijn ramen voor vogels. In het voorjaar keren de vogels terug naar hun huis.

Mikhail Shushkin overleed in 1998 op 74-jarige leeftijd. Helaas is er niemand om zijn bedrijf voort te zetten in het dorp. Maar de lokale bevolking probeert vogelhuisjes te houden ter nagedachtenis aan de meester.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *